keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Linssilude

 "Sitä oltiin taas lehteenkin päästy!" aloitti entinen työkaveri, kun soitti minulle työasiassa. "Miten niin, taas, enhän mie oo ollu viimeksi kuin... 2016 lehdessä?" Vastaus kuului, että eipä sitä kovin moni niinkään usein ole...

Jep. Miellän itseni enemmänkin kuvaajaksi kuin kuvattavaksi, olivatpa olosuhteet mitkä ja millaiset hyvänsä. Kaksoisleuka ja niin pois päin 😛 Kuvaan kameralla, kännykällä ja sanoilla. Sanoilla kirjallisesti paremmin kuin suullisesti. Osaan kuitenkin tarvittaessa vakuuttaa myös suullisesti. Kun vain maltan miettiä, mitä suustani päästän. Ja kun minun annetaan miettiä eikä harhauteta muihin ajatuksiin puhumalla päälle. Minä osaan malttaa, ja kun maltan, osaan!

Miksi sitten olen ollut näinkin useasti lehdessä? Ja nimenomaan maakuntalehdessä? Ensimmäiseen kysymykseen on helppo vastata: liikun paljon yleisillä paikoilla ja jos minulta kysytään jotain, vastaan. Tuon mielelläni mielipiteeni julki. Osaan myös tarvittaessa perustella ne. Ja hyvin. Välillä saatan miettiä jälkikäteen, mitä suustani tulinkaan päästelleeksi, mutta onneksi nämä toimittajat ovat ammattilaisia ja osaavat sensuroida sieltä turhat löpinät pois ja jättää ydinsanoman. 

Siihen en kyllä osaa vastata, miksi olen ollut niin "usein" lainattavana ja kuvattavana juuri maakuntalehdessämme Karjalaisessa enkä esim. paikallistakin paikallisemmassa Karjalan Heilissä - joka on vuosikausia ollut ja on edelleenkin mainio lehti (ainakin jos heittää välissä nykyään väkisin tulevan yläilmoihin liittyvän läpyskän heti avaamatta paperinkeräykseen kulkematta asunnon kautta). Usein siinä tuntuu olevan jopa enemmän luettavaa kuin Karjalaisessa... Tuleva Itäsuomalainen (nykyinen Viikko Pohjois-Karjala) ja Vaarojen Sanomat taas - noh, pieni levikki, ja toisaalta taas en ehkä kuitenkaan niin paljon liiku missään, missä heidän toimittajiinsa voisi törmätä. Vaikka lähes kuukausittain juukailuakin harrastan. 

Eli sitten vaan suunnittelemaan seuraavaa linssiluteena oloa. Vuonna 2016 jutun aiheena oli tukin uitto, viime viikonloppuna patsaat ja muistomerkit. Seuraava meikäläisen patsastelu tulisi siis loogisesti olla vuonna 2032 ja minkäs tiimoilta? Mitä tapahtuu vuonna 2032? Onko silloin edes lehteä, jossa paistatella? Täytyykö minun etsiä joku uusi paikka auringossa? Hmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti